baby_hand

kraamzorg

De kraamperiode is een bijzondere tijd. Er is veel aandacht en ruimte nodig om de baby te leren kennen en te leren begrijpen. Met rust en geduld begeleid ik jullie in een plezierige sfeer om zo het vertrouwen in het ouderschap op te bouwen, de binding tussen ouder en baby tijdens de kraamweek te versterken en te verdiepen. Het lichamelijke herstel van de moeder na de zwangerschap en geboorte speelt daarbij uiteraard een belangrijke rol.

Door mijn ervaring met pasgeborenen en mijn manier van kijken naar hen kan ik net als een tolk de signalen van de baby vertalen. Ik bied jullie tevens een leidraad om snel een rustig en warm gezinsleven op te bouwen en te kunnen voeren. Vanzelfsprekend hou ik hierbij rekening met jullie wensen en behoeftes.

De kraamzorg wordt altijd verleend volgens het landelijke indicatie protocol kraamzorg Kraamzorg kan ook voor pleeg- of adoptiekinderen aangevraagd worden en wordt op medische indicatie of volgens uw verzekeringspakket ook als “late“ of “uitgestelde kraamzorg“ vergoed. Kraamzorguren kunnen zo nodig ook “bijgekocht“ worden.

Bij voedingsvragen (borst- of flesvoeding) geef ik als borstvoedingsconsulent (lactatiekundige ibclc) begeleiding aan de hand van de nieuwste medische inzichten.